Kaset Profil
Çelik ve prefabrik yapıların cephe kaplamaları için taşıyıcı konstrüksiyon imalatına gerek kalmadan direkt taşıyıcı olarak kullanılan bu sistemde; İç cephe sacları 0,70mm’den 1,50mm kalınlığa kadar cephedeki kolon açıklığına göre galvaniz üzeri boyalı sacdan imal edilir.
Bu sistemin en büyük avantajı cephe taşıyıcı sisteminin olmayışı ve dolayısıyla iç cephede aşık ve kuşak görünmemesidir.
Kaset sistem cephe profillerinde, izolasyon kalınlığı 50 mm’den 200 mm’e kadar üretilebilmektedir. Bu aşamada projenin gereksinimi ve geçilecek olan mesafeye göre, 3 farklı sistemde kaset profil seçeneği bulunmaktadır. 50 mm ile 120 mm arasında tek çentikli, 100 mm ile 145 mm arası çift çentikli, 160 mm ile 200 mm arası ise 3 çentikli olarak imalat yapılabilmektedir. Cephede geçilecek olan mesafenin artması ile bu çentikler arasında dairesel, kare kesit veya lama profiller kullanılarak kaset profilinin esnemesinin önüne geçilmekte ve 10 metre mesafeye kadar geçilebilmektedir. Kaset sistemde tava genişliği ise 245 mm ila 800 mm arası değişmektedir.
Kaset Sistemin Avantajları
- Taşıyıcı konstrüksiyona gerek kalmadan kolondan kolona montaj imkanı sağlar.
- Çelik imalatına gerek kalmadığı için cephe kaplama imalatı çok daha hızlı yapılır.
- Bina içinden bakıldığında temiz ve taşıyıcısız yüzey elde edilir ve dolayısıyla gıda, sağlık vb. hijyen gerektiren tesislerde kullanılabilir.
- Kaset paneller üzerine monte edilecek profillerle hem yatay hem düşey yönde kaplama imkanı sağlar ve cephe tasarımında farklı şekiller uygulama olanağı yaratır.
- Cephe kaplamada kullanılan sistem istenirse çatıda da kullanabilir.
- Sistemi tamamlayan parçalar birbirinden ayrı olduğu için binanın çalışması sonucu malzeme de çalışır ve cephede deformasyon meydana gelmez
- Dolgu malzemesinin taşyünü yada camyünü olması sisteme A1 sınıfı yanmaz malzeme özellikleri katar.
Kaset Sistem Cephe Profili Teknik Bilgiler
Kaset sistem cephe profili, cephe ve çatı kaplamalarının bir numaralı tercihi olarak sayısız mimaride yer alıyor. Farklı ve kaliteli hammaddeden üretilen kaset sistem cephe profili sahip olduğu sac genişliği aralığı nedeniyle de yapılara kolaylıkla uyum sağlamaktadır. Kaset sistem cephe profili teknik bilgileri :
- İşlenmemiş Sac Genişliği: 600 – 1.100 Mm
- Faydalı Kaplama Genişliği: 400 – 600 Mm
- Kulak Yüksekliği: 50 – 200 Mm
- Metal Kalınlığı: 0.70 – 1.50 Mm
- Metal Tipi: Galvanizli Sac, Boyalı Galvanizli Sac, Alüminyum.
Çeşitli sac tipi seçenekleri ile piyasaya sunulan kaset sistem cephe profili, istenilen özellikteki maddeden üretilmekte ve belirtilen ebatlarda özenle hazırlanmaktadır. Geniş açıklığın cephe ve çatıda bina özelliğine bağlı kalarak geçilebildiği kaset sistem cephe profili, kaplama sistemlerinin yoğun ilgi gören ürünlerindendir.
Kaset Sistem Cephe Profili Özellikleri ve Katmanları
Kaset sistem cephe profili, yerinde uygulamalı özelliği sayesinde çatı ve cephe kaplamalarında sıklıkla tercih ediliyor. Cephe kaplamalarında kolonlar arası ek bir bağlayıcı kuşağa ihtiyaç duyulmaksızın kaset sistem cephe profili bağlantı elemanı görevini de üstleniyor. Bu cephe profilinde kuşak ve aşık elemanlarının olmaması, yapıya etki edecek olan yük miktarı otomatik olarak azaltılmış ve aynı zamanda ekonomik bir çözüm de sağlanmış oluyor.
Kaset sistem cephe profili elemanları dıştan içe doğru aşağıdaki katmanlardan oluşmaktadır:
- Yatay ve ya düşey kaplama olacak şekilde dış cephe kaplama trapezi
- Yatay kaplama tercihinde omega profil
- Taşyünü
- Kaset Profil
Çatı kaplama esnasında buhar nem dengesini sağlaması adına da uygun materyalin kullanıldığı kaset sistem cephe profili, hızlı ve ergonomik olma özellikleri ile tercih ediliyor. Her mimari yapıya kolay uyum sağlayan kaset sistem cephe profili ek cephe kuşağı gerektirmemesi ile de kolaylık sağlıyor.
Kaset sistem çatı profili katmanları yukarıdan aşağı doğru:
- Kenetli Çatı Örtüsü
- Su geçirmez buhar dengeleyici örtü
- Taşyünü
- Omega Profili
- Buhar Önleyici Örtü
- Kaset Profil
- Çelik Makas
Kaset Sistem Cephe Profili Kullanım Alanları
Kaset sistem cephe profili çatı ve dış cephe kaplamalarında tercih edilen ergonomik ve ekonomik yöntemlerden biridir. Kaset sistem cephe profili yerinde uygulamalı bir sistem olması nedeniyle hızlı bir şekilde kurulumu sağlanmaktadır. Mimari yapılara estetik bir görünüm kazandırması ile de tercih edilen kaset sistem cephe profili nem buhar dengesini sağlaması özelliğiyle tercih edilmektedir.
Çelik ve prefabrik gibi yapılarda sıklıkla karşılaştığımız kaset sistem cephe profili işlevselliği nedeniyle çatı ve cephe kaplamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Binaya yük olmaması nedeniyle de yapıya zarar vermeyen kaset sistem cephe profili istenilen oranlarda üretilerek yerinde uygulanan bir sandviç sistemidir.
Kaset sistem cephe profili sayesinde yaklaşık 6,0 metreye kadar olan açıklıklar geçilebilmektedir. Özel materyallerin kullanılması ile çatı ve cephe kaplamalarında tercih edilen kaset sistem cephe profili ergonomiktir. Yüksek maliyet gerektirmeyen kaset sistem cephe profili sunduğu sayısız avantaj sayesinde mimari yapıların en özel çatı kaplamaları olarak karşımıza çıkıyor. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışan başarılı bir ekip ile titizlikle hazırlanan kaset sistem cephe profili son teknoloji ile üretilmektedir.
Kaset Sistem Cephe Profili Avantajları
Cephe ve çatı kaplama sektöründe özellikle son yıllarda sıklıkla tercih edilen kaset sistem cephe profili, sunduğu pek çok avantaj ile rakiplerine fırsat tanımıyor. Kaset sistem cephe profili ekipmanlarından olan cephe profili avantajlarından bazıları:
- Kolondan kolona monte edilmesi nedeniyle cephe kuşağı gerektirmemektedir.
- Bina için ekstra bir yük olmaz.
- Oldukça ekonomiktir.
- Yapıya estetik ve temiz bir görünüm kazandırır.
- 10 metrelik bir açıklığa kadar desteğe ihtiyaç duyulmaz.
Kaset sistem çatı profili avantajları ise:
- Aşık ihtiyacı olmaması nedeniyle binadaki yükü azaltmaktadır.
- 60 metreye kadar tek parça olarak üretilebilmektedir.
- Vidalama işlemi gerektirmediğinden çatı metalinde herhangi bir vida deliği olmaz.
- Isı değişimlerinde sahip olduğu hareketli klipsler sayesinde zararsız bir genleşme gerçekleşir.
- En az %2 eğime sahip çatılarda su geçirmeme garantisi veriyor.
- Yapıya estetik bir görünüm kazandırıyor.
Cephe kaplamalarının sık tercih edilen ürünlerinden olan kaset sistem cephe profili, sunduğu sayısız avantaj nedeniyle yoğun olarak kullanılmaktadır. Ekonomik bir ürün olması, beklentileri karşılama garantisi sunması kaset sistem cephe profilini pek çok mimari yapıda görmemizi sağlıyor. Aynı zamanda kaset sistem cephe profili su sızdırmaz özelliğe sahiptir.
Kaset Sistem Cephe Profili İşlevselliği
Yerinde uygulamalı sandviç sistem olarak da bilinen kaset sistem cephe profili, taşıyıcılık özelliği sayesinde taşıyıcı alt tabaka olarak da kullanılmaktadır. Nem – buhar dengesini sağlaması adına özel materyallerin bulunduğu kaset sistem cephe profili üstün özellikleri nedeniyle ek bir aşık ve kuşak ekipmanlarına ihtiyaç duyulmasını engelliyor. Su geçirmez özelliği sayesinde zorlu hava ve çevre koşullarından etkilenmeyen kaset sistem cephe profili 0,70 Mm´den 1,50 Mm kalınlığına kadar kolon açıklığına uygun şekilde metal sacdan üretilmektedir. 50 Mm´den 160 Mm´ye kadar kulak yüksekliği bulunan kaset sistem cephe profili, profil genişliği bakımından 400 Mm ve 600 Mm boyutlarında isteğe bağlı şekilde üretilmektedir.
Cephe kaplamalarında kolonlar arasında yatay taşıyıcı görevi gören kaset sistem cephe profili, ikincil taşıyıcı kuşağa ihtiyaç duymamaktadır. Özel hammaddeden üretilen kaset sistem cephe profili sayesinde binada buhar – nem dengesi sağlanır ve farklı hava koşullarından olumsuz etkilenme ihtimalinin önüne geçilmiş olur.
Standart renkte üretilen kaset sistem cephe profili isteğe bağlı olarak renklendirilmekte ve yapıya estetik bir görünüm özelliği kazandırmaktadır. Kaset sistem cephe profili sayesinde 6 metreye kadar olan açıklıklar kolaylıkla geçilebilmektedir.
Kaset sistem cephe profili %100 su sızdırmaz özelliği ile sektörün en çok tercih edilen ürünlerindir. Son teknoloji ile üretilen kaset sistem cephe profili pek çok mimari yapıda karşımıza çıkıyor.