Boyalı Perfore Sac
Boyalı perfore sac; rulo, levha ve dilme sac ürünlerinin, perforasyon işlemine tâbi tutularak boyanması ile elde edilmektedir.
Standart düz sacların delinmesi ile oluşturulan boyalı perfore sac, uygun malzemelerle boyanmakta ve böylelikle kullanıcılarının hizmetine sunulmaktadır. Müşteri talebine göre belirlenen delik çapları, boyalı perfore sac modellerinin üretim çerçevesini oluşturmaktadır.
Boyalı perfore sac, soğuk haddeleme işlemine tâbi tutulan metal veya çelik malzemelerin çeşitli renklerle boyanması ile elde edilmektedir. Paslanmaz özellik gösteren boyalı perfore sac, inşaat sektörü başta olmak üzere pek çok imalat uygulamasında güvenle kullanılmaktadır. Korozyona karşı yüksek mukavemet, ısı ve ses yalıtımı, uzun ömürlü kullanım olanağı ve farklı renk seçenekleri; boyalı perfore sac modellerinin özellikleri olarak sıralanmaktadır.
Estetik açıdan mükemmel bir performans sergileyen boyalı perfore sac, farklı renk seçenekleri sayesinde hemen hemen her beğeniye hitap etmektedir. Tasarım ve mimarî alanlarında sıklıkla tercih edilen boyalı perfore sac, hem şık hem de kullanışlı özellikleri nedeniyle diğer sac modelleri arasında öne çıkmaktadır. Hava ve ısı geçirgenliği konusunda da mükemmel bir performans gösteren boyalı perfore sac, hayat kurtaran işlevleri nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.
Boyalı perfore sac modellerinin, tüm tasarımı ve ebatları; müşterilerinin talepleri doğrultusunda oluşturulmaktadır. Alüminyum, bakır, metal ve çelik madenlerinden üretilen boyalı perfore sac, son teknoloji pres makineleri ile delikli bir hale getirilmektedir. Bu sayede, modern mimari yapılarının en vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan boyalı perfore sac; korozyona dayanıklı yapısı nedeniyle de öne çıkmaktadır.
Boyalı Perfore Sac İşlevsel Özellikleri
Rulo bobin sac modellerinin bir türevi olan boyalı sac, yüksek mukavemet gücü ve uzun ömürlü kullanım olanağının yanı sıra; estetik açıdan iş bitirici olması nedeniyle de sıklıkla tercih edilmektedir. Haddelenme işlemi ile ince bir sac haline getirilen bobin levha; perforasyon işlemine tâbi tutularak delinmektedir. Son adımda polyester boya ile boyanmakta ve boyalı perfore sac formuna getirilmektedir.
İnşaat sektörünün en gözde ürünlerinden biri olan boyalı perfore sac, kullanım kolaylığı sağlayan pek çok işlevsel özelliğe sahiptir. Günümüzde, kaplama ve tasarım işlemlerinde sıklıkla kullanılan boyalı perfore sac, dayanıklılık ve uzun ömürlü kullanım olanağı sunması nedeniyle öne çıkmaktadır. Paslanmaz yapısı, darbelere karşı gösterdiği direnç ve ısı yalıtımı özelliği; boyalı perfore sac modellerinin öne çıkan özellikleri olarak sıralanmaktadır.
Akustik ihtiyacının bulunduğu imar planlarında, boyalı perfore sac modellerine sıklıkla rastlanmaktadır. Mükemmel bir ses deneyimi sağlaması nedeniyle tercih edilen boyalı perfore sac, akustik verimliliğe ihtiyaç duyan alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Tüm bu özellikleri nedeniyle iç ve dış mimarinin en vazgeçilmez ürünü olan boyalı perfore sac, ses korunumu ve ses yalıtımı gibi avantajları sayesinde de öne çıkmaktadır.
ESKA Metal bünyesinde bulunan ve onlarca farklı renk seçeneği ile müşterilerinin hizmetine sunulan boyalı perfore sac modelleri, ergonomik yapısı ve işlevsel özellikleri nedeniyle rağbet görmektedir. Çatı cephe kaplama konusundaki hizmetleriyle kendi alanında öncü olan ESKA Metal, işlevsel özelliklerle donatılan boyalı perfore sac ürünleriyle de müşterilerinin memnuniyetini kazanmaktadır.
Boyalı Perfore Sac Kullanım Alanlar
Havalandırma Sistemleri
Havalandırma sistemlerinin en gözde malzemeleri arasında yer alan boyalı perfore sac, hava aktarımı ve ısı korunumu gibi konularda mükemmel bir performans sergilemektedir. Delikli tasarımı ve paslanmaz çelik yapısı sayesinde öne çıkan boyalı perfore sac, büyük mimari yapıların havalandırma sistemlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.
Otomotiv Sanayii
Otomotiv sanayii, dayanıklı ve uzun ömürlü sac modellerine ihtiyaç duymaktadır. Otomotiv endüstrisinin tüm ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilen boyalı perfore sac, uzun ömürlü kullanım olanağı sunması nedeniyle de öne çıkmaktadır. Müşteri talebine göre tasarlanan boyalı perfore sac, otomotiv sektörünün tüm ihtiyaçlarını karşılamak adına piyasaya sürülmektedir.
İnşaat Sektörü
Çatı ve cephe kaplama, giriş ve garaj kapıları, asma tavan panelleri, panjur üretimi ve modüler iç mekân malzemeleri; boyalı perfore sac modellerinin inşaat sektöründeki kullanım alanları olarak sıralanmaktadır. Özellikle dayanıklı ve uzun ömürlü olması nedeniyle mimari amaçlara hizmet eden boyalı perfore sac, inşaat sektörünün en vazgeçilmez ürünleri arasında yer almaktadır.
Tarım Sektörü
Silo imalatı, hayvan barınağı yapımı ve ambar kurulumu; boyalı perfore sac modellerinin tarım sektöründeki kullanım alanları olarak sıralanmaktadır. Dayanıklı bir yapı sergilemesi nedeniyle, tarım sektöründeki ihtiyaçları en iyi şekilde karşılayan boyalı perfore sac; elektrik panoları da dâhil olmak üzere pek çok imar planında güvenle kullanılmaktadır.
Boyalı Perfore Sac Kullanımının Avantajları
Boyalı perfore sac; inşaat, otomotiv ve aydınlatma sanayii de dâhil olmak üzere pek çok endüstriyel alanda sıklıkla kullanılmaktadır. Son derece dayanıklı olması ve kolay kullanım olanağı sunması; perfore sac modellerinin avantajlı yönleri olarak sıralanmaktadır. Bununla birlikte, çok fonksiyonlu boyalı perfore sac modellerinin diğer avantajları şu şekilde sıralanmaktadır:
Işık Geçirgenliği
Perforasyon işlemi, boyalı perfore sac ürünlerinin ışık geçirgenliği açısından iyi bir performans göstermesine olanak tanımaktadır. Işık geçişinin optimum düzeyde tutulması, boyalı perfore sac modellerinin iç mekânlarda tercih edilme şıklığını artırmaktadır. Güneş ışınlarından dengeli bir şekilde faydalanmaya olanak tanıyan boyalı perfore sac, çok yönlü kullanım olanakları sayesinde öne çıkmaktadır.
Kayganlık Önleyici Etkisi
Boyalı perfore sac, delikli yapısı nedeniyle kayganlık Önleyici etki göstermektedir. Zemin kaplama veya korkuluk sistemlerinde kullanılan boyalı perfore sac, kış şartlarına uyum sağlaması nedeniyle de sıklıkla tercih edilmektedir. Yüksek mukavemet gücü ve uzun ömürlü kullanım olanağı; boyalı perfore sac modellerinin dört mevsim güvenle kullanılmasına olanak tanımaktadır.
Akustik Verimlilik
Boyalı perfore sac, akustik ihtiyacının bulunduğu mimari yapılarda sıklıkla kullanılmaktadır. Metal maddenin ses yalıtımı ve delikli sacın ses geçirgenliği, boyalı perfore sac modellerinin akustik verimlilik sunmasına olanak tanımaktadır. Kullanıldığı mekânın akustik dengesini kuran boyalı perfore sac, çatı ve tavan kaplamalarının ses deneyimi açısından çok daha verimli olmasına yardımcı olmaktadır.
Isı Yalıtımı ve Termostatik Denge
Her ne kadar delikli bir yapıya sahip olsa da ısı yalıtımı konusunda da öne çıkan boyalı perfore sac; kullanıldığı mekânın çok daha sıcak olmasına yardımcı olmaktadır. Dış cephe ve çatı kaplama gibi uygulamalarda sıklıkla kullanılan boyalı perfore sac, termostatik denge açısından mükemmel bir performans sergilemektedir. Ortamdaki ısı miktarının korunmasına ve geliştirilmesine yardımcı olan boyalı perfore sac, ısı yalıtımı etkisi nedeniyle de sıklıkla tercih edilmektedir.
Korozyona Karşı Yüksek Mukavemet
Korozyon; inşaat sektöründe kullanılan malzemelerin dış etkenler nedeniyle aşınması anlamına gelmektedir. İnşaat sektörünün en vazgeçilmez ürünlerinden biri olan boyalı perfore sac, korozyon direnci açısından mükemmel bir performans sergilemektedir. Rüzgâr, yağmış ve güneş ışınları; perfore sac modellerinin dayanıklılık gücü sayesinde işlevsiz hale gelmektedir.
Uzun Ömürlü Kullanım
İnşaat sektörü de dâhil olmak üzere tüm endüstriyel alanlar, uzun ömürlü kullanım olanağı sunan yapı malzemelerine ihtiyaç duymaktadır. Yüksek mukavemet gücünün getirdiği uzun ömürlü kullanım; boyalı perfore sac modellerinin daha fazla rağbet görmesine neden olmaktadır. Çatı ve dış cephe kaplamasında sıklıkla kullanılan boyalı perfore sac, dayanıklı yapısı nedeniyle de öne çıkmaktadır.
|
|
---|---|
Kalınlık
|
0,30 - 2,00 mm
|
Genişlik
|
100 - 1500 mm
|
Kaplama Kalınlığı (Çift Yüzey)
|
50 - 600 Gr / m²
|
Rulo Ağırlığı
|
10 - 20000 kg
|
Renk
|
Rai Renkleri
|